Vergoeding

Alle aangeboden psychotherapie  is opgenomen in de basisverzekering van de zorgverzekeringswet.

Pisters Psychotherapie heeft alleen een contract met zorgverzekeraar DSW. Dit houdt in dat wij voor u direct declareren bij DSW na afloop van de behandeling. Het maakt niet uit wat voor polis u heeft bij DSW. Op het eigen risico na hoeft u niet bij te betalen.

Voor alle andere verzekeraars geldt het volgende. De hoogte van de vergoeding hangt af van de polis die u afgesloten heeft. U betaalt eerst zelf de rekening. Als u een restitutiepolis heeft krijgt u het marktconforme tarief volledig vergoed. Als u een naturapolis heeft,  krijgt u ongeveer 60 tot 70% terug van uw verzekeraar. Reken erop dat u per behandeljaar tussen de €450 en €3000 zult moeten bijbetalen, afhankelijk van het totaal aantal behandelminuten. Het wettelijke eigen risico (€385 in 2019) moet u bij alle polissoorten zelf betalen.

Indien er sprake is van een diagnose die niet valt onder de vastgestelde verzekerde zorg (onverzekerde zorg, OZP) of als u ervoor kiest de therapie geheel zelf te betalen is het tarief voor 2019 €100 per sessie van 45 minuten. Hier kunnen nog administratieven kosten bijkomen voor activiteiten zoals het schrijven van brieven. U heeft geen verwijsbrief nodig als u zelf alle kosten betaalt.

Afzeggen van een afspraak dient 24 uur van te voren te gebeuren, per e-mail of per telefoon.Als u een afspraak niet of niet op tijd afzegt, dan moet u het consult zelf betalen. Dit heet no-show.  Het tarief voor een no-show is €65. U krijgt dit niet vergoed door uw zorgverzekeraar.  Het beleid van de LVVP wordt toegepast.